Kurser

Datum till alla kurser som är planerad finns under "kalendarium"!

 

 

Prova-på-kurs keramik för vuxna. 3 timmar.

 

Den här kursen är till för dig som är nybörjare eller som provat på keramik vid enstaka tillfälle. Du får en introduktion till leran och kan prova att dreja, kavla, bygga eller tumma. Det går även att koppla denna kurs till en rakubränning, se nedan för mer info. Lämplig från och med 15 år. 6-12 deltagare.

 

Pris: 500:- per person. I priset ingår bränning och glasering av era alster (transparent glasyr). Vi bjuder på kaffe/te och kaka. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.

 

 

Prova-på-kurs keramik för föräldrar/barn. 2,5 timmar.

 

Gör något kul tillsammans med familjen. Låt fantasin flöda i vår ateljé och prova att dreja, kavla och bygga med lera. 6-12 deltagare.

 

Pris: 700:- för 1 vuxen och 1 barn upp till 15 år. Du är välkommen att ta med syskon eller kompisar och betalar då 300:- i tillägg per barn. I priset ingår bränning och glasering av era alster (transparent glasyr). Vi bjuder på kaffe/te/saft och kaka. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.

 

 

Kvällskurs för vuxna. 7 x 3 timmar.

 

Vill du lära dig dreja, kavla och tumma? Anmäl dig till vår keramikcirkel och ta reda på vilken teknik som passar dig bäst. I slutet av kursen glaserar vi våra alster (valfri glasyr). Lämplig från och med 15 år. 12 deltagare. Vid färre än 6 anmälda flyttas kursen till annat datum.

 

Pris: 2.100:- per person. Materialkostnad för lera och valfri glasyr tillkommer med 40:-/kg lera. Vi bjuder på kaffe/te och kaka. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.

 

 

Dagkurs för vuxna. 10 x 3 timmar.

 

På måndagar mellan kl10-13 har vi en keramikcirkel där en del deltagare har varit på kurs vid flera tillfällen. Jag är på plats för att hjälpa till, men denna kurs är inte upplagt som en vanlig keramikkurs pga att alla gör som dom vill. Vi kör 10 måndagar och vid sista tillfälle glasera vi våra alster (valfri glasyr). Lämplig från och med 15 år. 12 deltagare. Vid färre än 6 anmälda flyttas kursen till annat datum.

 

Pris: 2.500:- per person. Materialkostnad för lera och valfri glasyr tillkommer med 40:-/kg lera. Vi bjuder på kaffe/te och kaka. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.

 

 

Självständig kvällsgrupp. 10 x 3 timmar.

 

Tisdagar mellan kl18-21 är ateljén öppet för självständiga keramiker som har jobbat med lera innan och kan grunderna men vill fördjupa sig i t.ex. drejning eller kavling. Ibland är jag på plats, men man kan inte räkna med det så det är viktig att man klarar sig själv. Det är 10 gånger och vid sista tillfälle glasera vi våra alster (valfri glasyr). Lämplig från och med 15 år. 12 deltagare.

 

Pris: 2.000:- per person. Materialkostnad för lera och valfri glasyr tillkommer med 40:-/kg lera. Vi bjuder på kaffe/te och kaka. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.

 

 

Rakubränning. 6 timmar.

 

Raku är en teknik som har sitt ursprung i Japan. Ni kan tillverka era alster på en av mina kurser som står beskriven övan. På rakudagen glaserar vi och bränna i vedtunna eller gasolugn utomhus på vår mysiga innergård. Vilken dag det blir bestämmer vi tillsammans. 5 deltagare.

 

Pris: 900:- per person. Vi bjuder kaffe/te och kaka. Vi hjälps åt att ställa iordning ateljé och ugn.

 

 

 

Vi rekommenderar oömma kläder till alla aktiviteter!

 

Om ni får förhinder kan ni avboka er kurs utan kostnaden upp till 2 veckor förra kursstart. Därefter debiteras hela kursavgiften!

 • Ateljé Råbygård, Stora Råby Byaväg 28, 22478 Lund / e-post: info@ateljerabygard.se / tel: 0708-162062 

Anmälan:

 

Du anmäler dig till en kurs eller bokar en aktivitet med ett mejl till: info@ateljerabygard.se

Tillsammans med en bekräftelse på din anmälan får du en faktura och när den är betald är din plats bokad.

Avbokning:

 

Tänk på att din anmälan är bindande. Enligt lagen (2005:59) har du möjlighet att ångra din kursanmälan inom 14 dagar från dag då vi bekräftat din anmälan (ångerfristen). Om du ångrar dig under ångerfristen kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig. Om du återtar din anmälan efter ångerfristen utgått och senast 2 veckor före kursstart/aktivitet återbetalas 80% av kursavgiften. Om du lämnar återbud med mindre än 14 dagar före start, eller avbryter en påbörjad kurs är du skyldig att betala hela deltagaravgiften om du inte har styrkta skäl, som t ex sjukdom eller annan oförutsedd anledning.

 

Inställd kurs/aktivitet:

 

Om vi tvingas ställa in en kurs/aktivitet på grund av för få deltagare eller annan orsak, får du tillbaka hela avgiften.