Kurser

Anmälan:


Du anmäler dig till en kurs eller bokar en aktivitet med ett mejl till: info@ateljerabygard.se

Tillsammans med en bekräftelse på din anmälan får du en faktura och när den är betald är din plats bokad.

 

 

Avbokning:


Tänk på att din anmälan är bindande. Enligt lagen (2005:59) har du möjlighet att ångra din kursanmälan inom 14 dagar från dag då vi bekräftat din anmälan (ångerfristen). Om du ångrar dig under ångerfristen kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig. Om du återtar din anmälan efter ångerfristen utgått och senast 2 veckor före kursstart/aktivitet återbetalas 80% av kursavgiften. Om du lämnar återbud med mindre än 14 dagar före start, eller avbryter en påbörjad kurs är du skyldig att betala hela deltagaravgiften om du inte har styrkta skäl, som t ex sjukdom eller annan oförutsedd anledning.


 

Inställd kurs/aktivitet:


Om vi tvingas ställa in en kurs/aktivitet på grund av för få deltagare eller annan orsak, får du tillbaka hela avgiften.

 • Ateljé Råbygård, Stora Råby Byaväg 28, 22480 Lund / e-post: info@ateljerabygard.se / tel: 0708-162062 

Datum till alla kurser som är planerad finns under "kalendarium"!Prova-på-kurs keramik för vuxna. 3 timmar.

 

Den här kursen är till för dig som är nybörjare eller som har provat på keramik vid enstaka tillfälle. Vi går genom grunderna och startar med en liten teorigenomgång och demonstration. Efter det kan du prova att dreja, kavla, bygga eller tumma. Lämplig från och med 15 år. 6-12 deltagare.

 

Pris: 590:- per person. I priset ingår lera, bränning och glasering av era alster (transparent glasyr). Vi bjuder på kaffe/te, småkakor och en pralin från Chokladserenad. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.Prova-på-kurs keramik för föräldrar/barn. 2,5 timmar.

 

Gör något kul tillsammans med familjen. Låt fantasin flöda i vår ateljé och prova att dreja, kavla och bygga med lera. Vi går genom grunderna och startar med en liten teorigenomgång och demonstration. Efter det kan ni prova att dreja, kavla, bygga eller tumma. 6-12 deltagare.

 

Pris: 790:- för 1 vuxen och 1 barn upp till 15 år. Du är välkommen att ta med syskon eller kompisar och betalar då 350:- i tillägg per barn. I priset ingår lera, bränning och glasering av era alster (transparent glasyr). Vi bjuder på kaffe/te/saft, småkakor och en pralin från Chokladserenad. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.Kvällskurs för vuxna. 10 x 3 timmar.

 

Vill du lära dig dreja, kavla, skulptera och tumma? Anmäl dig till vår keramikcirkel och ta reda på vilken teknik som passar dig bäst. Denna vårtermin har vi ökat ut kursen från 7 till 10 gånger vilket betyder att man kan testa alla tekniker 2 gånger! Vid 2 tillfälle glaserar vi våra alster (valfri glasyr). Lämplig från och med 15 år. 12 deltagare. Vid färre än 6 anmälda flyttas kursen till annat datum.

 

Pris: 3.200:- per person. Materialkostnad för lera och valfri glasyr tillkommer med 40:-/kg lera. Vi bjuder på kaffe/te och småkakor. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.Daggrupp för vuxna. 9 x 3 timmar.

 

På måndagar mellan kl10-13 har vi en keramikcirkel där en del deltagare har varit på kurs vid flera tillfällen. Jag är på plats för att hjälpa till, men denna kurs är inte upplagt som en vanlig keramikkurs pga att alla gör som dom vill. Vi kör 9 måndagar och vid 2 tillfälle glasera vi våra alster (valfri glasyr). Lämplig från och med 15 år. 12 deltagare. Vid färre än 6 anmälda flyttas kursen till annat datum.

 

Pris: 2.500:- per person. Materialkostnad för lera och valfri glasyr tillkommer med 40:-/kg lera. Vi bjuder på kaffe/te och småkakor. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.Självständig kvällsgrupp. 10 x 3 timmar.

 

Tisdagar mellan kl18-21 är ateljén öppet för självständiga keramiker som har jobbat med lera innan och kan grunderna men vill fördjupa sig i t.ex. drejning eller kavling. Ibland är jag på plats, men man kan inte räkna med det så det är viktig att man klarar sig själv. Det är 10 gånger och vid 2 tillfälle glasera vi våra alster (valfri glasyr). Lämplig från och med 15 år. 12 deltagare.

 

Pris: 2.500:- per person. Materialkostnad för lera och valfri glasyr tillkommer med 40:-/kg lera. Vi bjuder på kaffe/te och småkakor. Sista 15 minuter rengör vi drejskivor och arbetsbord tillsammans.
Vi rekommenderar oömma kläder till alla aktiviteter!


Om ni får förhinder kan ni avboka er kurs utan kostnaden upp till 2 veckor förra kursstart. Därefter debiteras hela kursavgiften!