Medlemmar

Anmälan:


Du anmäler dig till en kurs eller bokar en aktivitet med ett mejl till: info@ateljerabygard.se

Tillsammans med en bekräftelse på din anmälan får du en faktura och när den är betald är din plats bokad.

 

 

Avbokning:


Tänk på att din anmälan är bindande. Enligt lagen (2005:59) har du möjlighet att ångra din kursanmälan inom 14 dagar från dag då vi bekräftat din anmälan (ångerfristen). Om du ångrar dig under ångerfristen kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig. Om du återtar din anmälan efter ångerfristen utgått och senast 2 veckor före kursstart/aktivitet återbetalas 80% av kursavgiften. Om du lämnar återbud med mindre än 14 dagar före start, eller avbryter en påbörjad kurs är du skyldig att betala hela deltagaravgiften om du inte har styrkta skäl, som t ex sjukdom eller annan oförutsedd anledning.


 

Inställd kurs/aktivitet:


Om vi tvingas ställa in en kurs/aktivitet på grund av för få deltagare eller annan orsak, får du tillbaka hela avgiften.

 • Ateljé Råbygård, Stora Råby Byaväg 28, 22480 Lund / e-post: info@ateljerabygard.se / tel: 0708-162062 

Ateljé Råbygård - en konsthantverksgård

 

Här på Ateljé Råbygård kan du gå på kurs eller hyra in dig i ateljén för att arbeta med lera. Det finns ett begränsat antal platser men hör av dig om du är intresserad att bli medlem. Vid mån av plats är det möjligt även för icke medlemmar att ställa ut tillsammans med oss vid våra aktiviteter eller hyra utställningslokalen för en dag eller helg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sketch av Lise Jörgensen, "wintercat123" på Instagram

 

En plats i ateljén kostar 900:-/månad eller 2.400:-/kvartal. I hyran ingår egen nyckel och fri tillgång till ateljén (men max 2 ggr i vecka), med undantag för de dagar det är kurs i lokalerna. Du får också tillgång till all utrustning som drejskivor, sprutskåp och verktyg. Dessutom får du en egen utställningsplats där om du vill kan sälja din konst mot 15% kommission.

 

 

Våra medlemmar

 

Vi är 15 konstnärer som inspirerar, stimulerar och kompletterar varanda. Några är nybörjare, andra är erfarna keramiker. Här kan du läsa lite om några av oss:

 

Solange Korn Arvidsson (SKA): Jag fascineras av mötet och formspråket mellan keramik och andra materialer som trä och metall. Enkelhet och råa ytor genomsyrar mitt konsthantverk. Äger och driver Ateljé Råbygård. Målet är att forma en handverksgård där folk inspireras, trivs och ha kul!

 

Susanne Johansson: Keramik ger mig kraft och energi och är min stora hobby. Jag får inspiration från naturen och från mina barn. Jag tycker om att kombinera form och funktion och göra gärna saker som kan tilltala olika åldrar.

 

Lise Jörgensen: Jag har haft turen och glädjen att få arbeta kreativt såväl i arbetsliv som på fritid. Mina målningar innehåller ofta lite naiva och drömska figurer invävda i olika mönster. Ett fångat ögonblick. Också skulpturerna drar åt det naiva hållet och jag är ständig på  jakt för att hitta roliga prylar som kan förstärka uttrycket på dem. Allt bör få en andra chans.

 

Pernilla Lantz: Kreativ själ som älskar att jobba med händerna. Jag började med keramik på en ABF kurs och nu kan jag inte sluta...jätteroligt! Jag jobbar som frisör i Lomma och drejar/bygger med lera så ofta som tiden räcker till. Min stil är lite rustikt romantisk kan man nog säga...


Fia Lindgren: Någonting hände den dagen i 10-årsåldern då jag drejade min första skål, vind och tjock - en passion för lera väcktes! Idag bygger, ringlar och skulpterar jag mest. Bruksföremålen som jag gör blir ofta i enkla former och skulpturerna är inspirerade av naturen.


Tina Persson: Jag började med keramik på 90-tal. Det var en omedelbar förälskelsen. Mitt formspråk är lekfull. En enkel form och neutral färg med detaljer som förändrar och bryter av resulterar i ett roligt och spännande uttryck.


Magdalena Sigmond: Jag målar, mestadels med akrylfärg. Det är en lustfylld upptäcktsfärd i färg och form och uttryck. För mig är seendet alltid viktigt. I måleriet kommer lagrade yttre och inre intryck att utspelas på duken. Materian får liv. Själva skapandeprocessen ligger mig varmt om hjärtat. Vedic Art och olika delar av konsthistorien har inspirerat mig mycket. Är även bildlärare och konstvetare, konstpedagog på Skissernas Museum i Lund.


Annika Sievers: Att välja konsten är att välja livet och sårbarheten, det är att förbli öppen att fortsätta fråga vara nyfiken och sökande "G Skuttner”. Leran tar mig till former som händer! Skulpterar, bygger och modellera här i Ateljén.


STHÅL: Susanna Theander och Helena Åkesson-Liedberg. Vi är formgivare, stylister och passionerat intresserade av umgänge och mat. Privat och i vårt arbete saknade vi uppläggningsfat och skålar med former, mönster och färger utöver det standardmässiga. Sådant som skulle kunna göra maten visuell rättvisa på bordet. Eftersom vi arbetade med keramik på fritiden började vi tillsammans tillverka det vi inte kunde hitta. Bohemisk brukskeramik för vardag eller fest, som passar lika bra till kompletta serviser som till personliga hopplock av udda loppisfynd.


Eva Tellström Servenius (ETS): Keramiken är min hobby och avkoppling där leran bjuder på kreativa möjligheter och utmaningar.  Med nyfikenhet och ett tålamod jag inte visste att jag har gör jag bland annat handväskor som är perfekta som vaser och högklackade skor.


Lisbeth Wremby: Keramiken har följt mig genom både yrkesliv och fritid. Att arbeta med lera är en kreativ och fysisk utmaning. Möjligheterna är oändliga, om man bara har tålamod och fantasi.